Kulturfabrik Vergilius     Forside Litteraturtræet

Litteratur


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /var/www/vergilius.dk/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Kulturfabrikken


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /var/www/vergilius.dk/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99
Litteraturtræet PDF Udskriv

LitteraturtræetFra antikken til vor tid, fra Homér til Beckett...
Vergilius Litteraturtræ sætter hele litteraturhistorien i system. Her er alle de vigtigste forfattere og værker samlet og organiseret i historiske perioder og sprogområder.

Træet er trykt på papir i formatet 42 x 101 cm. 302 internationale og danske forfattere er fordelt på syv stilperioder. På træets stamme kan man læse læse samtidige historiskebegivenheder.

Forfattere på Litteraturtræet
302 forfattere, med hovedværker og med fødsels- og dødsår, er repræsenteret på Litteraturtræet. For at komme med på træet skal man opfylde to krav:

  1. Man skal være død
  2. Man skal være betydningsfuld i mere end bare sit hjemland.

Det første punkt betyder at den nyeste litteratur ikke med. Udfra et princip om at det er eftertiden og ikke nutiden, der afgør om et værk er interessant på længere sigt. Det andet punkt er et udtryk for litteraturhistorien ikke er et nationalt projekt.

Hvad betyder bladenes forskellige farver?
Bladene repræsenterer forskellige sprogområder og traditioner. Her kan du se hvilke.

Oversigt over bladenes faver

Hvem har lavet træet?
Ideen til Litteraturtræet, såvel som udførelsen af det, har Martin Campostrini stået for. Martin Campostrini er cand. mag i Litteraturvidenskab og driver sammen med Mia Campostrini Kulturfabrik Vergilius. Vergilius producerer kulturformidling, webdesign, tidslinjer, oversættelser m.m. Ideen til Litteraturtræet opstod i 2002, længe før diskussionen om kulturkanoner begyndte i Danmark. Første version af plakaten blev lavet det år, men der gik yderligere 2 år før en version blev trykt og udbudt til salg. Indholdet ændrede sig ikke væsentligt i den lange udgivelsesproces, men layoutet blev lavet om en del gange.

Hvor kan man købe et Litteraturtræ?
Man kan bestille det hos en hvilken som helst boghandler
eller her fra hjemmesiden.